FysioFit / Bewegen voor Ouderen bij FysioDelft

Details
Dinsdag 2 juni 2020 tussen 14:45 en 15:45
Afgelopen
Professor Krausstraat
Delft, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag tot en met 3 maart 2021

5 juni 2020 :   FysioDelft is weer open voor reguliere fysiotherapie. De groepslessen FysioFit  starten weer op 1 juli 2020.  Wel werken wij middels de 1,5 meter afstand regel, wordt u verzocht uw handen te wassen en desinfecteren bij binnenkomst in de praktijk en dient u zelf een flesje water mee te nemen tijdens de FysioFit.  

-------------------------------------------------

Corona-beleid bij FysioDelft

Maandag 23 maart is besloten om praktijken voor eerstelijns Fysiotherapie alleen nog patienten te laten behandelen wanneer er sprake is van "onomkeerbare achteruitgang van het functioneren" wanneer er geen behandeling zou plaatsvinden.  Alle reguliere behandelingen zijn stopgezet. Indien er wel behandeld dient te worden, dan draagt de fysiotherapeut een mondkapje en handschoenen.  Ook is de mogelijkheid tot een fysiotherapeutisch video-consult geopend. Kijk op de website voor meer informatie.  

https://www.fysiodelft.nl/video-consult.php

--------------------------------------------------

Op zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus ( CoViD-19 ). Dit heeft ook gevolgen voor onze praktijk en ons beleid. Ons beleid passen wij aan op basis van de maatregelen van de Overheid,het advies van het RIVM en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie ( KNGF ) .

De praktijk van FysioDelft , R. Oostdam blijft open. Individuele behandelingen gaan gewoon door. Wel vragen wij onze patiënten zelf verantwoordelijkheid te nemen en de afspraak af te zeggen bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of kortademigheid.

Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Wel adviseren wij u om uw afspraak af te zeggen tot minimaal 6 april 2020 als u valt binnen de volgende groepen:

  • Mensen met COPD
  • Mensen met een hartaandoening
  • Kwetsbare ouderen

Om de praktijk open te kunnen houden, hebben wij in onze praktijk de volgende extra maatregelen genomen:

  • Van 16 maart tot 6 april 2020 komen alle groepslessen te vervallen.
  • Medewerkers die ziek zijn of griepverschijnselen hebben, zoals verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn of kortademigheid, werken niet.
  • Extra aandacht voor hygiëne in de praktijk, zoals het extra wassen van de handen, OOK door de patiënten, geen handen schudden,  geen hoeslaken op de behandeltafel.

Wij verzoeken de genomen maatregelen te respecteren.

Alvast hartelijk dank.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ouderen Fysio Fit of  Bewegen voor Ouderen  bij FysioDelft  staat voor bewegingsactiviteiten voor personen van 55 jaar en ouder. De activiteiten zijn aangepast aan de wensen en mogelijkheden van senioren.

Voorafgaand aan deelname wordt een intake gedaan, om de wensen van de cliënt te inventariseren en de (on)- mogelijkheden te bespreken.  De doelstellingen welke hieruit komen worden per deelnemer in een oefenschema geplaatst. Dit oefenschema vormt de leidraad voor de oefeningen.

 Elke week wordt het oefenschema bekeken, en eventueel aangepast. Na elke oefening wordt de hartslag en zuurstofverzadiging gemeten. 

Elke vier weken wordt de bloeddruk opgemeten.

De belangrijkste doelstelling van de Ouderen Fysio Fit is om d.m.v. activiteiten een bijdrage te leveren aan het zo optimaal en zelfstandig mogelijk functioneren van ouderen in hun ADL. Belangrijk zijn ook het plezier en de gezelligheid, maar tevens de ontmoeting en het contact met anderen. Ouderen Fysio Fit  levert een bijdrage aan de spierfunctie , coördinatie, conditie en bewegelijkheid van spieren, en gewrichten van het menselijk lichaam.

Interesse ?  neem contact op met de Fysiotherapeut !

Tel.  015-2560130

FysioDelft Praktijk voor Fysiotherapie  R. Oostdam

Prof.  Krausstraat   71-B

2628  JR   Delft

e-mail:    

www.FysioDelft.nl


Over de organisator
R Oostdam
R heeft nog niets over zichzelf geschreven.